BEELDEN – INFORMATIE

Beelden algemene informatie.

Beelden

Indo Suka beeldenWe hebben in het assortiment qua beelden drie verschillende materialen, namelijk: Brons, Steen en Hout. Hier onder worden van elk wat informatie gegeven wat nou de voor- en nadelen zijn.

Brons

De beelden die wij importeren zijn van gegoten brons, gemaakt op Java Indonesië. Deze zijn dus niet massief (op sommige kleine na) en dit is ook niet nodig want brons roest niet. Dit prachtige materiaal kan dus gewoon buiten gezet worden, zonder een waterafstotende behandeling zal de buitenkant, na verloop van tijd, gaan oxideren en ontstaat er een natuurlijke blauwe koperkleur.

Dit gebeurd alleen onder invloed van vocht, als u de beelden op een droge plaats binnen zet zal dit proces dus niet plaats vinden. Ieder jaar komen er nieuwe modellen en ontwerpen bij dus heeft u uw gewenste beeld niet in de lijst kunnen ontdekken, vraag het ons, wij kunnen dan op zoek of het laten maken. Sommige beelden zijn ook in messing en tin kleur te verkrijgen.

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

Steen

Indo Suka beeldenWij importeren stenen beelden van geelsteen en lavasteen. Ook hebben wij de veelvoorkomende zachte (specie) steen beelden uit Indonesië uitgeprobeerd maar zijn tot de conclusie gekomen dat deze weliswaar goedkoop en mooi zijn maar geen graad vorst kunnen verdragen.

Wij hebben deze dus niet opgenomen in ons assortiment.

lavasteen

Beelden van lavasteen zijn zwaar en kunnen afwijkende kleuren en structuren hebben. Op steen met een grove structuur zal buiten snel mos op gaan groeien en worden dus snel groen, sommige mensen prefereren dit want het geeft snel een oude uitstraling.

Degenen die dit niet willen kunnen beter een fijne en dichte structuur steen nemen deze worden minder snel groen en zijn makkelijk en goed te reinigen. Lavasteen neemt geen water op en heeft hierdoor geen last van temperaturen onder nul en kan dus rustig buiten blijven staan.

Geelsteen

Indo Suka beeldenIs een zachte steen soort en minder zwaar dan lavasteen, maar ook deze neemt geen water op en kunnen dus buiten blijven staan in de winter.

Hout

Na jaren gezocht te hebben naar een goede en vertrouwde leverancier in Indonesië met goede kwaliteit houtsnijwerk, grote collectie, voldoende droog hout en op bestelling kan leveren menen wij nu een leverancier gevonden te hebben. Zijn leveringen voldoen aan al deze criteria en hebben dit de afgelopen jaren goed kunnen checken. Deze collectie zal dan ook zeker de komende jaren uitbreiden.

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl