FLORES KOMODO BALI 18 DAGEN

Flores Komodo Bali 18 dagen.

PROGRAMMA 18 DAAGSE RONDREIS
FLORES – KOMODO – BALI

 

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

2010_009Bali is misschien wel de meest klassieke Indonesische reisbestemming. Het eiland is veel meer dan de beroemde schitterende stranden en romantische zonsondergangen. Terecht krijgt het eiland een groeiende aandacht van vakantiegangers die op zoek zijn naar avontuur en cultuur in alle onweerstaanbare facetten.

Bovendien zal iedereen op het eiland getroffen worden door de adembenemende rijstterrassen, die in hun frisgroene kleur als reusachtige trappen naar de bergtoppen leiden; of door de nevelige pieken van slapende vulkanen, die het landschap van Bali in de hoger gelegen delen domineren en koele bergmeren omsluiten.

Ook de ongeëvenaarde gastvrijheid en vriendelijkheid van de Balinezen zal een grote indruk achterlaten.

December, januari en februari zijn mooie maanden om deze eilanden te bezoeken. Tijdens het regenseizoen zijn de eilanden prachtig groen. De meeste planten bloeien en alle soorten fruit worden geoogst. De temperatuur is gemiddeld 30 graden en het regent nooit lang achter elkaar.

FLORES en KOMODO

Indo Suka Reizen indonesieDeze nog onbekende prachtige eilanden zijn volgens velen de mooiste van Nusa Tengara. De Kelimutu met zijn vulkaanmeren is bekend maar de vele etnische bewoners die op Flores voorkomen zijn minder bekend samen met de prachtige natuur.

Op Komodo zijn natuurlijk de varanen die hun naam te danken hebben aan het eiland, de grootste ter wereld en hier nog in het wild te bewonderen, maar er zijn meer dieren te bewonderen zoals kaketoes en vliegende honden, herten, buffels, grootpoothoenders enz.

Maar de prachtige boottrip naar dit eiland is fantastisch langs tientallen grote en kleine eilanden, meest bewoond maar ook nog vele onbewoond. Heerlijk zwemmen naast de boot en misschien zien we de Mantaroggen nog!!

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

Programma RONDREIS FLORES – KOMODO – BALI

Indo Suka Reizen indonesieDag 1

Vertrek uit Amsterdam

Dag 2

Aankomst Denpassar, Uw chauffeur, reisleider en gids wachten u bij het vliegveld op en brengen u naar het Hotel in Ubud. ’s Avonds een Indonesisch welkoms diner.

Dag 3

Een heerlijke rust dag, wennen aan de warmte en genieten van dit heerlijke kunstenaarsdorp, tijd genoeg om te wandelen of een rustgevende massage te ondergaan.

Dag 4 ’s

Morgens start een Ubud omgeving verkenningstour. U drinkt koffie in café Dewi, luncht in de bergen van Kintamani en bezoekt een Hindoe watertempel. Namiddag vrij en ’s avonds de mogelijkheid om te genieten van Balinese dansen in Ubud zelf.

Dag 5

Vandaag vliegen we naar Maumere op Flores. Rijden door naar Moni waar we overnachten.

Dag 6

Indo Suka Reizen indonesieWe gaan de zonsopgang meemaken op de Kelimutu en hopen dat het helder genoeg is om de fascinerende drie kleuren meren te aanschouwen. Langs vele Lio dorpen en fotostops lunchen we in Ende rijden daarna naar Bajawa waar we zullen overnachten.

Dag 7

Vandaag gaan we naar het traditioneel Ngada dorp Bena aan de voet van de berg Inerie we lunchen in Bajawa de rest van de dag vrij, lekker genieten van de warm waterbronnen in Soa.

Dag 8

Op weg naar Ruteng, een gebied met bijzonder blauw gesteente. U luncht onderweg en proeft de lokaal gestookte wijn in Aimere. Overnachting in een klooster bij de zusters!

Dag 9

Vandaag rijden we langs de spinnenweb rijstvelden van Cancar lunchen daar en dan op naar het vissersdorp Labuan Bajo en overnachten aldaar.

Dag 10

Komodo boottocht Start van een tweedaagse boottocht. U vaart naar Rinca, maakt er een heerlijke wandeling en kunt de eerste Komodo Varanen zien! We overnachten voor Komodo op de boot zelf of in een hotel op Komodo.

We zullen zien wat kokkie ons zal serveren voor middag en avond eten.

Dag 11

Dag twee van de boottocht. U maakt een wandeling over Komodo. We varen naar Labuan Bajo terug, bij erg warm weer gaan we even zwemmen nog een maaltijd door onze kokkie bereid en als het ons gegeven is zien we de imposante Mantaroggen onder de boot door zwemmen. Afscheid diner van Flores in Labuan Bajo.

Dag 12

Een reisdag, vliegen terug naar Bali,en rijden naar Lovina, slapen aldaar.

Dag 13

Vandaag hebben we de Bedugul tour, we gaan eerst naar de waterval daarna Bedugul tempel en dan gaan we rond de 3 bergmeren naar Munduk hebben de lunch daar en bezoeken de oudste Budha tempel van Bali en nemen een duik in het warmwater bad in Banjar. Slapen weer in Lovina.

Dag 14

Voor degene die wil, kan dolfijnen gaan kijken. Daarna vertrekken we uit Lovina en we volgen de noordelijke kustroute rond het Nationaal Park bezoeken de uitkijktoren. Onderweg hebben we de lunch. Bezoeken het katholieke dorp Palasari met een prachtige kerk en we overnachten bij Palasari.

Dag 15

Vandaag gaan we een duik nemen in de Kali, maken een wandeling door een prachtig natuurgebied lunch in Negara, maken een dokar tour (paard en wagen) en sluiten af met een diner.

Dag 16

Vertrekken naar Seminyak, lunch onderweg, en
beëindigen de rondtour Bali

Dag 17

Eind van de middag vertrek voor de terugreis naar Amsterdam

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Dit is in het kort het programma en dient als leidraad, vaak worden bijzondere dingen toegevoegd zoals speciale ceremonies, speciale bezoeken, oogstwerkzaamheden, uitnodigingen van mensen, speciale soorten fruit proeven enz.enz.

Soms kunnen ook bepaalde activiteiten niet doorgaan omdat weersomstandigheden, ceremonies of bereikbaarheid ons dat beletten, in deze gevallen zullen we naar vergelijkbare opties zoeken.

Week verlenging strand vakantie mogelijk!

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl