FLORES KOMODO LOMBOK BALI 24 DAGEN

Flores Komodo Lombok Bali 24 dagen.

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

PROGRAMMA 24 DAAGSE RONDREIS

FLORES – KOMODO – LOMBOK – BALI

U maakt kennis met het “SPIRITUEEL” BALI, “TRADITIONEEL” LOMBOK, het onbekende FLORES en het spannende KOMODO.

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

Indo Suka Reizen indonesiëIn de reiswereld worden momenteel nogal wat Indonesië reizen aangeboden. Aan het slot van deze reizen wordt dan nog het eiland Bali en soms Lombok aangedaan en dan meestal slechts voor enkele dagen. De meeste mensen zijn dan moe en hebben enkel behoefte aan ontspannen op het strand liggen, men ziet dan alleen de drukke toeristische plaatsen. Dat is erg jammer, want Bali en Lombok en zeker Flores hebben veel meer te bieden dan die blinkend witte stranden.

Men kan deze eilanden verkennen op een geheel eigen/andere manier, met een reisleider (Sjaak Franke) die zowel Nederlands als Indonesisch spreekt en al 23 jaar in Indonesië komt, mede door zijn import handel, en daarin wordt bijgestaan door een Indonesische gids die op Lombok geboren en getogen is en nu al ruim 14 jaar op Bali woont en dat biedt een geheel ander perspectief. U ziet dus ook de niet toeristische gedeelten van deze eilanden.

Indo Suka Reizen indonesiëSjaak Franke organiseert al 9 jaar rondreizen in Indonesië, dit in samenwerking met reisbureau “Personal Touch Travel” uit IJselmuiden. Voor januari is er, na het succes van de laatste jaren, weer een 24 daagse rondreis Flores- Komodo-Lombok- Bali samengesteld. Een 8 daagse rondtour naar de eilanden Flores en Komodo. Een avontuurlijke reis die u dieper laat doordringen in de cultuur van Flores en laat kennismaken met de prachtige natuur van Komodo. Maar natuurlijk mist onze succesvolle 7 daagse rondtour over Lombok niet.

En niet te vergeten Bali “maar dan anders”. Maar ook kan men kiezen voor een kortere reis omdat men bijvoorbeeld Bali en/ of Lombok al vaker bezocht heeft, of te verlengen met bijv. een week strand vakantie. Hierbij is het wel van belang dat u goed het programma doorneemt, want deze reizen doen vaak niet de gangbare plaatsen en gebieden aan die in de normale rondreizen worden aangeboden.

Indo Suka Reizen indonesiëZowel Bali, Lombok als Flores hebben veel te bieden. Sawa’s (frisgroene rijstterrassen), bergtoppen, nevelige (slapende) vulkaankegels en een zee met schitterende stranden die mede door de aanwezigheid van vulkanen erg diep is. En wat te denken van de koele bergmeren en de ongeëvenaarde gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking? Natuurlijk ontbreekt de Balinese dans- en muziek niet.

Uiteraard regent het in deze perioden wel eens, maar nooit lang. Eigenlijk zijn het verfrissende buitjes. Van november t/m april heerst het regenseizoen en dat betekent dat de eilanden prachtig groen zijn in tegenstelling tot het droge seizoen. In deze tijd is de natuur van een overweldigende schoonheid. Alle bloemen bloeien en alle vruchten zijn rijp!

Lombok het kleine zusje van Bali is Bali van 25 jaar geleden.

Indo Suka Reizen indonesië

Alles is nog authentiek en rustiger. Alles gaat nog langzamer dan op Bali. Vele witte stranden, prachtige koraalriffen en een enorme vulkaan maken Lombok specifiek. In onze Lombok rondreis zitten vele speciale en persoonlijke momenten met de lokale bevolking.

Flores en Komodo, ontdek de nog onbekende natuurlijke schoonheid en cultuur van Flores met zijn specifieke bewoners, Komodo met zijn varanen die hun naam danken aan het eiland en een wandeling in het nationale park en een prachtige boottour zal iedereen versteld doen staan. Ontdek deze nog vrij onbekende eilanden.

Het betreft geheel verzorgde reizen in kleine groepen van max. 16 personen, inclusief hotels, excursies, entrees en vlieg-, boot- en busvervoer, lunch, koffie en thee tijdens de excursies. Het enige dat u zelf nog moet betalen zijn de verzekeringen, de drankjes en niet vermelde diners in het programma. En natuurlijk uw vrije dagen.

Indo Suka Reizen indonesiëU maakt kennis met het “SPIRITUEEL” BALI, LOMBOK “TRADITIONEEL”, het onbekende FLORES en het spannende KOMODO.

U eet niet alleen in hotels maar vooral in lokale restaurants. U bezoekt een school, een kindertehuis, werkplaatsen, fabriekjes en lokale markten. En wat denkt u van een bad in een warmwaterbron of een diner bij een Indonesische familie thuis. U verblijft dus tussen de echte Indonesiërs. En dat maakt deze reizen zo speciaal. Op de vrije dagen kunt u zichzelf vermaken en indien u daar behoefte aan heeft, zal de reisleiding u terzijde staan en desgewenst voor u activiteiten reserveren of organiseren.

Onze reizen zijn speciaal door:

  • Niet alleen de toeristische “high lights” te bezoeken, maar door onze zakelijke binding en privé contacten is het mogelijk om het “gewone” Indonesië te laten zien, mensen te ontmoeten en plaatsen te bezoeken waar de “massa”toerist niet komt.
  • Reisleiding en gids iedere dag aanwezig voor vragen en informatie in je eigen taal.
  • De rondreizen, zodat reistijden beperkt zijn en u meer kunt genieten van de plaatsen welke u bezoekt.
  • Geen overvolle dagprogramma’s en vrije dagen voor persoonlijke invulling.
  • Geen wurg contracten met restaurants, hotels en attracties zodat de bevolking ook profiteert van de bezoeken.

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

 

Programma  RONDREIS FLORES-KOMODO -LOMBOK – BALI

Komodo
Dag    1      Vertrek uit Amsterdam
Dag    2        Aankomst Denpasar, Uw chauffeur, reisleider en gids wachten u bij het vliegveld op en brengen u naar het Hotel in Ubud. ’s Avonds een Indonesisch welkoms diner.
Dag    3        Een heerlijke rust dag, wennen aan de warmte en genieten van dit heerlijke
kunstenaarsdorp, tijd genoeg om te wandelen of een rustgevende massage te ondergaan.
Dag    4      ’s Morgens start een Ubud omgeving verkenningstour. U drinkt koffie in café Dewi, luncht  in de bergen van Kintamani en bezoekt een Hindoe watertempel. Namiddag vrij en ’s  avonds de mogelijkheid om te genieten van Balinese dansen in Ubud zelf.
Dag    5       Vandaag vliegen we naar Maumere of Ende op Flores. Rijden door naar Moni waar we overnachten.
Dag    6       We gaan de zonsopgang meemaken op de Kelimutu en hopen dat het helder genoeg is om  de fascinerende drie kleuren meren te aanschouwen. Langs vele Lio dorpen en fotostops  lunchen we in Ende  rijden daarna naar Bajawa waar we zullen overnachten.
Dag     7       Vandaag gaan we naar het traditioneel Ngada dorp Bena  aan de voet van de berg Inerie we  lunchen in Bajawa de rest van de dag vrij, lekker genieten van de warm waterbronnen in Soa.
Dag     8         Op weg naar Ruteng, een gebied met bijzonder blauw gesteente. U luncht onderweg en  proeft de lokaal gestookte wijn in Aimere. Overnachting in een klooster bij de zusters!
Dag    9         Vandaag rijden we langs de spinnenweb rijstvelden van Cancar, lunch onderweg en rijden  door naar het vissersdorp Labuhan Bajo en overnachten aldaar
D ag    10         Komodo  boottocht. Start van een tweedaagse boottocht. U vaart naar Rinca, maakt er een heerlijke wandeling en kunt de eerste Komodo varanen zien! We overnachten voor Komodo  op de boot zelf.
Dag    11         Dag twee van de boottocht. U maakt een wandeling over Komodo. We varen naar Labuhan Bajo terug bij warm weer gaan weer even zwemmen en als het ons gegeven
is zien we de imposante Mantaroggen onder de boot door zwemmen. Alle lunch en diners
worden op de boot geserveerd. Afscheid diner Flores
Dag    12        In de namiddag vliegen we naar Praya op Lombok en slapen we in Sengigi, welkom diner Lombok
Dag    13        Rondje Mataram, bezoeken een tempel, de Lombok pottery, we bezoeken en drinken koffie  bij een Sasak familie in een gewone wijk van Mataram, nemen de lunch daar. We overnachten weer in Sengigi
Dag    14        Vandaag gaan we naar  Tetebatu. Een rustige dag, voor de liefhebbers een prachtige wandeling in
de rijstvelden met mooie uitzichten die u eigenlijk niet mag missen De lunch zal ergens genuttigd worden. En slapen in Tetebatu
Dag    15        Vandaag naar het zuiden Sukarare het dorp van het weven daarna naar Pelangan, onderweg
de lunch. Maken een wandeling door een Sasak dorp. Slapen op Gili Gede
Dag    16      Vandaag een wandeling over Gili Gede, lunch aldaar, gaan weer naar het vaste land.              We slapen in Pelangan.
Dag    17     Vrij. We maken een optioneel programma voor de liefhebbers. In de avond hebben we afscheidsdiner bij een Sasak familie thuis. Slapen weer in Pelangan.
Dag    18     Een reisdag, vliegen of varen terug naar Bali, en rijden naar Lovina, slapen aldaar.
Dag    19    Vandaag hebben we de Bedugul tour, we gaan eerst naar de waterval daarna Bedugul tempel  en dan gaan we rond de 3 bergmeren naar Munduk hebben de lunch daar en  bezoeken de oudste Budha tempel van Bali en nemen een duik in het warmwater bad in  Banjar. Slapen weer in Lovina.
Dag    20    Voor degene die wil, kan dolfijnen gaan kijken. Daarna vertrekken we uit Lovina en we volgen de noordkustroute rond het Nationaal Park bezoeken de uitkijktoren. Onderweg hebben  we de lunch. Bezoeken het katholiek dorp Palasari gaan door naar Negara waar we het   afscheids diner zullen hebben.
Dag    21       Vandaag maken een dokar tour( paard en wagen) door Negara en vertrekken naar Seminyak   lunch onderweg en hierbij is de rondtour Bali afgesloten.
Dag    22        Vandaag een vrije dag in Seminyak alles van de afgelopen weken laten bezinken.
Dag    23        Eind van de middag vertrek voor de terugreis naar Amsterdam
Dag    24         Aankomst Amsterdam

Dit is in het kort het programma en dient als leidraad, vaak worden bijzondere dingen toegevoegd zoals speciale ceremonies, speciale bezoeken, oogstwerkzaamheden, uitnodigingen van mensen, speciale soorten fruit proeven enz. enz.
Soms kunnen ook bepaalde activiteiten niet doorgaan omdat weersomstandigheden, ceremonies of bereikbaarheid ons dat beletten, in deze gevallen zullen we naar vergelijkbare opties zoeken.

Week verlenging strand vakantie mogelijk!

Ook het verkorten bestaat tot de mogelijkheden!
Bij deze reis gaat door vanaf 8 deelnemers,  maximaal 16 personen.
Deze reis is ook individueel te boeken met begeleiding.

Voor vragen kunt u ons bereiken op telefoon nummer 0527-274239

Hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Maar heeft u vragen, bel gerust.

Bezoek vrijblijvend een informatie avond om precies te horen wat deze reizen inhouden.

Indo Suka Import, Creilerpad 19, 8312 PP Creil. Tel 0527-274239

Of informatie op: indosukaimport@gmail.com

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl