MEUBELEN – INFORMATIE

Bamboe meubelen.

Het product bamboe.

Indo Suka BamboekwekerijEen plant omringd door mysterie en raadsels. Vreemd maar waar, bamboe is een grassoort, weliswaar het enige verhoutend gras ter wereld maar een gras.
Het is de snelst groeiende plant in het hele plantenrijk. Een nieuwe bamboescheut, die net met zijn punt uit de grond komt, bereikt in minder dan 8 weken zijn maximale hoogte. Bij lage soorten is dit 50 cm. maar bij de hoogste tropische bamboesoorten praten we dan over 20 tot 30 meter!!!!

Door de eigenschappen die bamboe heeft, sterk, buigzaam en licht, is het al eeuwen een zeer gewaardeerd product voor diverse gebruiksvoorwerpen en meubels in vele werelddelen op aarde, want bamboe komt naast Azië ook voor in Midden en Zuid Amerika, Afrika en Australië.

Door de sterkte en de buigzaamheid wordt het al eeuwen gebruikt als bouwmateriaal voor steigers, bruggen huizen en gebouwen, in aardbeving gevoelige gebieden is het zelfs het beste materiaal om een huis van te bouwen.

De sterkte is enorm, op de Technische Universiteit in Eindhoven staat een test machine voor drukweerstandproeven, hier blijkt bamboe vele malen sterker te zijn dan de hardste houtsoort ter wereld de drukweerstand van dikwandige bamboe komt zelfs in de buurt van staal.

Nu er van bamboe, platen en planken gemaakt kunnen worden zijn de gebruiksmogelijkheden oneindig denk maar aan vloeren, wanden, plafonds, keukens, badkamers, vele designs meubels enz. enz. Enkele van deze zijn zelfs al in bamboe verkrijgbaar en de andere zullen zeker de komende jaren volgen.

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

Het milieu

Indo Suka BamboekwekerijUit milieu oogpunt kunnen we geen beter alternatief bedenken. Van aanplant tot volwassen bos duurt ongeveer 8 jaar!! Een bamboebos bindt gemiddeld 5 keer meer CO2 dan een loofbomenbos van dezelfde oppervlakte.

Bij het jaarlijks kappen van 30 % van de aanwezige bamboestengels zal er geen terugval zijn van de aantal nieuwe stengels die de planten jaarlijks vormen.
Zelfs bij 100% kaalkap blijft het wortelstelsel intact en zal na 6 –8 jaar weer uitgegroeid zijn tot een volwassen en oogstbare plant.

Doordat het wortelstelsel intact blijft kan er dus ook geen bodemerosie ontstaan.

Als wij de onmisbare regenwouden willen sparen en een beter alternatief willen voor ons tropisch hardhout is bamboe de plant voor de toekomst.

 

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

De bamboe meubelen

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl Doordat wij direct van de makers kopen kunnen wij de maten leveren die u wenst. Wilt u bijvoorbeeld een hogere zit van de stoelen, wilt u de breedte aanpassen, een langer bed of een andere indeling van een kast, bespreek het met ons en wij kunnen u de mogelijkheden geven.

Natuurlijk geldt dan een langere levertijd maar dan heeft u wel iets wat naar uw smaak of afgestemd aan uw behoefte. Ieder jaar komen er meer meubelen en modellen, blijf dus op de hoogte van ons assortiment.

 

bamboo-line-indo-suka-meubelenBamboemeubelen hebben nagenoeg geen onderhoud nodig, na verloop van tijd kan op slijtage gevoelige plaatsen de lak verdwijnen en zult u die plaatsen opnieuw moeten lakken, denk hierbij aan armleuningen e.d. overigens is dit bij hout niet anders als bij bamboe.

Bamboe zal even als hout voor buiten gebruik gaan “vergrijzen” om dit tegen te gaan is lakken de enige oplossing, gebruik van een goed hechtende scheepslak verdiend dan aanbeveling.

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

Teakmeubelen

We hebben de teakmeubelen in verschillende categorieën ingedeeld :

  • Meubelen voor buiten
  • Meubelen voor binnen
  • Roots meubelen
  • Antieke kasten
  • Teak – bamboe meubelen

Teakmeubelen voor buiten

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nlDeze meubelen komen van Java Indonesië, van de plantages. Al voor 1900 wordt daar al plantage teak gekweekt van goede kwaliteit voor industriële doeleinden.
Het materiaal dankt zijn specifieke kwaliteiten allereerst aan zijn hardheid maar daaraan vast gekoppeld de van nature bezittende oliën en harsen die het rottings proces tegenhouden.

Hierdoor hoeft teakhout niet behandeld te worden met conserveermiddelen, na verloop van tijd krijgen de meubelen de specifieke zilvergrijze look die we zoveel tegenkomen bij de meubelen in de Engelse tuinen.

Degene die de honingachtige kleur van teakhout willen behouden kunnen deze behandelen met oliën die hiervoor in de handel zijn, wel raden wij aan dan eerst de meubelen goed te wassen met water en zeep en een goede ontvetter te gebruiken of laat de meubelen eerst een seizoen goed vergrijzen en doe het dan.
Met deze laatste methode hebben wij goede ervaringen, de natuurlijke “vetheid” van het hout is dan weg en de olie zal goed opgenomen worden. Wel dient dit oliën goed bijgehouden te worden en minstens een keer per jaar te worden gedaan.

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl

Teakmeubelen voor binnen

Doordat wij prachtige meubelen tegenkwamen in Indonesië zijn wij begonnen met het importeren van specifieke meubelen voor binnen, gezien de reacties van onze bezoekers zal dit ongetwijfeld verder uitgebreid worden. De tafels zijn uniek met dikke massieve bladen, zolang deze verkrijgbaar zijn in Indonesië kunnen wij deze in iedere gewenste maat leveren. Wij behandelen de tafels zelf met de hardste lak die te krijgen is zodat u een gegarandeerd kras en hitte bestendig blad hebt en de kleur kunt u zelf bepalen.
De barkasten zijn uniek in prijs en kwaliteit.

 

Rootsmeubelen

Indo Suka BamboekwekerijVroeger werd er niets met de onderste gedeelten van de teakbomen gedaan, nu heeft men ontdekt dat deze fraaie vormen goed in de smaak vallen bij vele mensen, deze unieke meubelen stralen een natuurlijke sfeer uit en verrassen u bij het zitcomfort. En een bijkomend voordeel van deze meubelen is dat ze, door het gewicht, niet snel uit uw tuin ontvreemd worden.

 

Antieke kasten

De kasten die nu in de prijslijst staan, zijn uiteraard niet te bestellen of te reserveren. Zoals altijd bij antiek is het eenmalig en verkocht is op. Mochten wij weer mooie en goede kasten tegenkomen in Indonesië zullen wij niet nalaten ze mee te nemen naar Nederland.

 

Teak – bamboe meubelen

Nieuw in het assortiment zijn deze meubelen, apart en prachtig afgewerkt in donker en lichte kleur. Zelfs in wit gewaxed verkrijgbaar(te bestellen).

bamboo-line-indo-suka-marc-o-media.nl